Sisällön tarjoaa Blogger.

SYNTINEN SUKLAAVANUKAS


Jäikö kutsu linnanjuhliin saamatta? Niin minultakin, joten itsenäisyyspäivän illallinen täytyy tällä(kin) kertaa värkätä omin pikku kätösin. Mikäli juhlamenun jälkiruoka on vielä miettimättä, suosittelen syntisen suklaista suklaavanukasta.



Apupoika saisi olla useamminkin arkivapailla. Joitain viikkoja sitten saapuessani työviikon jälkeen rättiväsyneenä kotiin, odottivat minua Apupojan lisäksi sekä paisuva leipätaikina, paahdettu tomaattisalsa että liuta jäähtymässä olevia suklaavanukkaita. Hyvin koulutettu, sanoisin.

Paahdettujen suklaavanukkaiden, crème brûlée au chocolat´n, resepti on napattu Laura Kaapron Kiusauksessa-blogista. Paahtovanukaspuritaanina suhtaudun epäillen kaikkiin crème brûlée -tuunauksiin, mutta tämä suklainen versio oli suorastaan törkeän hyvää! Vanukkaan pintaan voi paahtaa sokerikerroksen oikeaoppisen brûléen tavoin tai jätä paahtamatta – vanukas on syntisen hyvää myös ilman paahdettua sokerikuorrutusta.

SUKLAAVANUKKAAT (4–6 annosta astian koosta riippuen)

  • puolikas vaniljatanko 
  • 1 dl täysmaitoa 
  • 2 dl kuohukermaa 
  • 3 rkl sokeria 
  • 100 g tummaa suklaata 
  • 3 keltuaista
  • päälle tuoreita vadelmia ja suklaalastuja
  • ruokokidesokeria paahtamiseen

Mittaa maito, kerma ja sokeri kattilaan. Puolita vaniljatanko pitkittäissuunnassa ja raaputa siemenet veitsen terällä, lisää tankoja siemenet kattilaan. Kiehauta ja ota pois liedeltä. Anna jäähtyä hetki ja poista tanko.

Pilko suklaa ja lisää palat kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset seokseen samalla vispaten.
Annostele seos 4–6 pieneen, uuninkestävään kippoon. Kypsennä 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kokeile kypsyyttä heiluttamalla vuokaa kevyesti – kypsä vanukas löllyy hieman, muttei aaltoile.

Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin. Halutessasi paahda vanukkaiden pinta: ripottele pinnalle ruokokidesokeria ja paahda tohottimella. Tarjoa vadelmien kanssa, koristele suklaalastuilla.

Alkuperäinen resepti: Laura Kaapro / Kiusauksessa






3 kommenttia

  1. sooooo lecker!!! danke für die schönen bilder!!! liebe grüße von angie

    VastaaPoista
  2. pakkotehdäpakkotehdäpakkotehdäpakkotehdäpakkotehdä....

    VastaaPoista
  3. Ooo, ihana!

    Ehkäpä ensi vuonna Linnassa nähdään joukko blogaaneja ja kohu nousee siitä kuinka iso joukko kuvaa Linnan herkut ja päivittää ne someen... Ja jollakulla on leivinpaperista tehty mekko, tai vähintäänkin kaulin hiuskoristeena...

    VastaaPoista