tiistai 24. tammikuuta 2012

Karamellisoidut aamiaisgreipit
Muistin Omenamintun taannoiset grillatut greipit väsätessäni aamiaista. Kiireessä en kerinnyt kaivamaan ohjetta esille (kameran kylläkin), eikä uunikaan ollut kuumana, joten ripottelin greipinpuoliskoille vain ruokokidesokeria ja kaivoin kaasupolttimen kaapista.

Greipin syömistä helpottaa paljon, jos hedelmälihat leikkaa ensin irti kalvoista terävällä pikkuveitsellä. Ripottele puoliskoille sokeria ja paahda sokeri kaasupolttimella.

Omenamintun ohjeen mukaisesti greipinpuoliskoja voi myös paahtaa grillivastuksen alla 250-asteisessa uunissa nelisen minuuttia. 


Psst. Vatsasekaisin Kilinkolin nyt myös Facebookissa. Käy tykkäämässä!

4 kommenttia:

 1. Tällainen oli suuri hitti joskua 70-80-luvuilla. Fariinisokeria hedelmänlihan pintaan ja tietenkin hedelmälihat oli leikattu irti kuoresta oikealla grapeveitsellä ja sitten uuniin... opiskeluaikoina syötiin ainakin kerran viikossa aamupalalla moisia.... pitäisikin verestää muistoja,kunhan muistaa ostaa greippejä.

  VastaaPoista
 2. Mä mietin kanssa, että ruokokidesokerin olisi voinut vaihtaa fariini- tai muscovadosokeriin, niin paahtopintaan olisi saanut paremmin väriä. Meidän keittiöstä ei löydy oikeaa greippiveistä, mutta hyvin sujui tavallisellakin terävällä pikkuveitsellä :)

  Munkin täytyy mennä greippiostoksille, sen verran hyviä olivat!

  VastaaPoista
 3. Kauhean kiva talviaamunpala. Itse en onnistunut tähän hittiin 70-80 luvulla törmäämään, niin minulle tää on nyt ihan uusi juttu. Sellainen tyhmä kysymys lopuksi, että siis pikkulusikallako se veitsellä irrotettu hedelmäliha sieltä kalvojen välistä sitten syödään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja kauhean kiva talvi-iltapala. Tai talvivälipala. Muutama greippi nimittäin tänään syöty. :)

   Ihan pikkulusikalla taistelin ne hedelmälihat, tietty semmoisia greippilusikoitakin on (mutta ei meillä).

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...