Sisällön tarjoaa Blogger.

ITSE TEHTY JOULULAHJA – JOULUMYSLI

LUUKKU 14:
Purkillinen itse tehtyä, lahjaksi annettua mysliä muistuttaa lahjanantajasta monen aamun ajan. Jouluinen mysli maustetaan tietysti murennetuilla piparkakuilla 


Itse tehdyt, syötävät joululahjat saavat kalenterissa jatkoa. Viime päivinä julkaistut yrttiöljypullot, kahvilla maustetut tryffelit ja purkkiin pakatun rosmariininäkkileivän tykötarpeet sopivat kaikki loistavasti pukinkonttiin. Itse tehdystä myslistä on puolestaan iloa lahjansaajan moneen aamuun. Mysli sopii lahjaksi jollekulle, jonka aamuissa haluaisit olla läsnä. 

Pähkinäinen, kuivatuilla karpaloilla ja murennetuilla piparkakuilla maustettu mysli maistuu sopivasti jouluiselta. Oma suosikkini on lusikoida sitä suuhun maustamattoman jogurtin ja päärynänpalojen päällä.



ITSE TEHTY JOULUMYSLI

  • 6 dl kaurahiutaleita 
  • 2 dl erilaisia siemeniä (esim. auringonkukan-, kurpitsan- ja chiansiemeniä)
  • 2 dl erilaisia pähkinöitä rouhittuna (esim. hassel-, saksan- ja parapähkinöitä)
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 2 dl kuivattuja karpaloita 
  • 1 dl murusteltuja piparkakkuja (esim. ruispipareita)

Rouhi pähkinöitä pienemmiksi. Mittaa hiutaleet, siemenet ja pähkinät kulhoon. Valuta päälle vaahterasiirappi. Sekoita ja levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille. 

Paista mysliä 130 asteessa kiertoilmalla 30 minuuttia. Kääntele mysliä lastalla ja alenna uunin lämpötila 100 asteeseen. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Anna myslin jäähtyä. Kippaa mysli kulhoon ja lisää sekaan kuivatut karpalot sekä piparimurut. 


Purkita tai pussita ja anna lahjaksi jollekulle, jonka kanssa haluaisit jakaa aamuhetket. 


4 kommenttia

  1. Itse tehty mysli on maustamattoman jogurtin päälle niin parasta. Äitin resepti pitäisikin jakaa blogissa. Se on vuosikymmeniä vanha ja tarina kertoo, että mysli on myös nuoruuden salaisuus. Että semmonen mysli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuollaisten perintöohjeiden täytyy blogista löytyä, joten ei kun myslinpaistoon. Ehdottomasti haluan päästä reseptiin käsiksi, jos se kerta toimii taikaseeriumina samalla! :)

      Poista
  2. Kuullostaapa todella herkulliselta! Vaahterasiirappi ja kaikki ihanat maut, pitää testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvää, ja suht terveellistäkin vielä.

      Poista