maanantai 11. toukokuuta 2015

ITSE TEHTY
LEVITE LEIVÄLLE


Tutise margariini ja vapise voi – teille on löytynyt haastaja. Itse tehdyssä levitteessä on hyvien rasvojen lisäksi hyvää myös maku.




Keiju haastoi Blogiringin bloggaajia testaamaan uutuusöljyjään. Itselleni testattavaksi valikoitui luomulaatuinen kylmäpuristettu auringonkukkaöljy. Keijun kylmäpuristetut uutuusöljyt valmistetaan niin sanotulla ensimmäisen puristuksen menetelmällä, mikä tarkoittaa kuorettoman siemenen puristamista vain kertaalleen. Näin mausta tulee pehmeä, ja ravintoaineet säilyvät perinteistä puristusmenetelmää paremmin. Uutuustuotteisiin voi käydä tutustumassa Keijun verkkosivuilla tai Facebookissa.

Pohdittuani tovin, mitä öljyllä tekisin, muistui mieleeni isoisäni, joka on monen vuoden ajan valmistanut levitettä voita ja erilaisia öljyjä yhdistämällä. Monta kertaa on aikomuksenani ollut testata samaa, mutta vasta nyt pääsin sanoista tekoihin. Ja kyllä kannatti, sitä tätä meillä tehdään jatkossakin. Kylmäpuristettu auringonkukkaöljy antaa kirnuvoille persoonallisen maun, ja yhdistelmä on ehdottomasti enemmän kuin osiensa summa. Auringonkukkaöljyn sisältämät omega-6-rasvahapot sekä E-vitamiini tekevät levitteestä voita terveellisempää ja lisäksi, toisin kuin voita, tätä on helppo levittää leivälle myös jääkaappikylmänä. 
Levitteen kuvaaminen meni ihan metsään.
Ketunleivät kukkineen sopivat loistavasti leipäpalan päälle. 

ITSE TEHTY LEVITE 
  • 200 g kirnuvoita
  • 2 dl Keiju kylmäpuristettua auringonkukkaöljyä 
  • sormisuolaa 
  • (yrttejä tai esimerkiksi kuivattua nokkosta)

Lusikoi huoneenlämpöinen voi kapeaan ja korkeareunaiseen kulhoon. Kaada öljy päälle ja surauta sauvasekoittimella sekaisin. Lisää halutessasi sekaan yrttejä. Kaada seos kannelliseen astiaan,ripottele päälle sormisuolaa. Säilytä tiiviissä purkissa jääkaapissa. 

Levite säilyy jääkaapissa vähintään kaksi viikkoa, ilman yrttejä kauemminkin.

Yhteistyössä Keiju






6 kommenttia:

  1. Ompahan ihana idea! Tätä pitää kokeilla ehdottomasti :)
    Ja jälleen, upeaakin upeammat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tätä meillä tehdään tästedes. Isoisäni tekee muistaakseni yleensä saksanpähkinäöljystä, sekin on hyvää!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tää oli tosi bueno! Ja helppo kuin mikä.

      Poista
  3. Voille maistuva levite, jonka voi sivellä suoraan jääkaapista! Parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja tuo öljy tuo siihen tosi kivan lisämaun! Ja sormisuola! Ja ketunleivät! :D
      Vedin oikeasti tuolla mun "metsäretkelläni" puolikkaan leivän...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...