keskiviikko 18. joulukuuta 2013

LUUKKU 18:
OMENA–SELLERISALAATTI


Omena–sellerisalaatti raikastaa joulun alkupalapöydän. Erityisen hyvin salaatti sopii nautittavaksi joulukalojen kera.

Klassisesta waldorfinsalaatista inspiraationsa saanut omena–sellerisalaatti on yksi isoisäni bravuureista. Raikas salaatti sopii niin joulun kuin juhannuksenkin alkupalapöytään. Esikuvastaan poiketen tähän salaattiin ei tule pähkinää, joten salaatti sopii myös pähkinäallergikoille. Salaattia kannattaa kokeilla, vaikkei olisikaan mukulasellerin ylin ystävä. Omena raikastaa salaatin, eikä selleri pääse näyttelemään salaatissa pääosaa. Samalle lautaselle omena–sellerisalaatin kanssa sopivat hyvin myös graavisiika sekä saaristolaisleipä




OMENA–SELLERISALAATTI (kuudelle osana alkupalapöytää)
  • 2 hapanta omenaa (Granny Smith) 
  • 200 g mukulaselleriä 
  • 1 prk (200 g)kermaviiliä 
  • 1 tl dijon-sinappia 
  • ripaus suolaa 
  • ripaus mustapippuria 
  • ripaus sokeria 
  • noin 2 rkl sitruunamehua 
  • roseepippuria koristeluun

Kuori ja raasta omenat ja selleri. Sekoita mausteet kermaviilin sekaan. Lisää kermaviili raasteen joukkoon. Tarkista maku ja koristele roseepippurilla.

Voit tarjota salaatin heti tai antaa sen maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. 


4 kommenttia:

  1. Kuullostaa ihanan raikkaalta, kermaviili on kiva vaihtoehto. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kermaviilillä tulee huomattavasti raikkaampi ja keveämpi salaatti kuin vaikkapa majoneesilla. :)

      Poista
  2. Tätä salaattia on pakko kokeilla. Mukulaselleri on yksi lempijuureksistani talvella, ja tämän täytyy olla hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on aika simppeli, mutta ainakin itse tykkään kovasti! Mukulaselleriähän voi raastaa salaattiin enemmänkin, jos se on erityisherkkua! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...