torstai 20. lokakuuta 2011

Punajuuripullat




En ole aiemmin pitänyt lihapullataikinaa kovinkaan kuvauksellisena, mutta nyt nappasin siitä kuvia oikein urakalla. Teki mieli otsikoida nämä prinsessapulliksi, sen verran pinkkejä söpöläisiä olivat ennen uuniin menoa. Makukin oli kohdallaan. Napsin nämä mintunlehdillä höystetyn turkkilaisen jogurtin kanssa.

  • 400 g naudanjauhelihaa (tai miksei vaikka karitsan) 
  • 2 punajuurta 
  • sipuli 
  • valkosipulinkynsi 
  • tilkka öljyä sipulin kuullottamiseen 
  • 100 g fetajuustoa  (ihan semmoista oikeaa, lampaanmaidosta tehtyä)
  • 1 rkl turkkilaista (tai ruoanlaitto-) jogurttia
  • minttua, oreganoa, rosmariinia
  • mustapippuria


Kuori punajuuret ja höyrytä tai keitä kypsiksi. Jäähdytä, raasta tai aja hienoksi sopivalla laitteella. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää kaikki ainekset jauhelihan joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele palloiksi ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. 

3 kommenttia:

  1. Söpöläisiä toden totta.

    Hienoa, että kuvaussessiosi oli ennen uuniin menoa. Mieheni totesi joskus pitkäksi menneen kuvaussession jälkeen, että todennäköisesti tämä ruoka olisi parempaa lämpimänä...

    VastaaPoista
  2. Hih, prinsessapullat olisi ollut osuva nimi! Kiitos reseptistä, pidän kovasti punajuurista, ja on aina kiva saada lisää hyviä punajuurireseptejä.

    VastaaPoista
  3. S&H: aika monta kertaa on täälläkin syöty kylmiä sapuskoja...

    Riitta: Kiitos & ole hyvä, kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...